Veelgestelde vragen

Wat kost een APK?

De kosten voor een APK verschillen van instantie tot instantie. Er zijn bedrijven die de APK tegen zeer lage kosten aanbieden als lokkertje. Bij APK.DIRECT betaalt u voor een 100% onafhankelijke keuring €62,50 inclusief BTW, afmeldkosten, viergasmeting (tot bouwjaar 2006) of EOBD-uitlezen (vanaf bouwjaar 2006). De eerste herkeuring is binnen 14 dagen (en 1000km) gratis!

Mijn auto is geschorst. Hoe kan ik de auto laten keuren?

Als uw kenteken is geschorst, mag u met dit voertuig geen gebruik maken van de openbare weg. Als uitzondering op deze regel mag u voor een Algemene Periodieke Keuring (APK) met uw geschorste voertuig naar het keuringsbedrijf rijden. De reden voor deze uitzondering is, dat uw voertuig een geldige APK moet hebben op het moment dat de schorsing afloopt of door u wordt beëindigd.

Welke documenten heb ik nodig voor de APK?

In dit digitale tijdperk hebben we geen documenten nodig om de auto te kunnen keuren. We kunnen alle informatie die nodig is voor de APK online opvragen.

Ik ben mijn keuringsrapport kwijt. Wat nu?

U kunt een nieuw rapport aanvragen tegen vergoeding van €16,- (juli 2016) via de RDW, of bij uw garage/keuringsstation welke het voertuig voor het laatst gekeurd heeft. Dit bedrijf bepaald dan de kosten. Autoservice Besuijen Goes doet dit kosteloos.

Kan ik mijn auto in het buitenland laten keuren?

Op dit moment is het alleen mogelijk om uw Nederlandse auto in Spanje en België te laten keuren. Op de website van de RDW vind u informatie over de adressen waar dit mogelijk is.

Voert APK Direct ook reparaties uit?

Nee, om een 100% onafhankelijkheid te kunnen garanderen voeren wij geen reparaties uit. Behalve als het om een kleine reparatie gaat zoals een lampje of een ruitenwisser. In dit geval betaalt u alleen voor het onderdeel.

Wanneer en hoe vaak moet mijn auto gekeurd worden?

Als uw voertuig al eerder is gekeurd, dan kunt u de vervaldatum van de APK-keuring bekijken op de home pagina.

Als uw voertuig nog niet eerder is gekeurd, dan kunt u in dit schema zien wanneer uw voertuig voor het eerst APK gekeurd moet worden.
Schema

Mijn auto is afgekeurd. Heeft dit invloed op de geldigheid van de APK?

Nee, als uw auto is afgekeurd blijft de geldigheid van het oude keuringsrapport behouden, echter mag u met een auto die niet aan de permanente eisen voldoet niet rijden op de openbare weg.

Moet ik mijn keuringsrapport bij mij hebben?

In Nederland hoeft dit niet. Controlerende instanties kunnen deze informatie digitaal opvragen. In het buitenland kan er wel om gevraagd worden.

Ik wil een auto invoeren vanuit het buitenland. Moet ik deze APK laten keuren?

In sommige gevallen wordt de buitenlandse APK overgenomen. Gebeurt dit niet, dan zult u de auto zelf moeten laten keuren.

Mijn APK is verlopen. Mag ik nu nog rijden?

Als de Algemene Periodieke Keuring (APK) van uw voertuig is vervallen, mag u geen gebruik maken van de openbare weg met dit voertuig.

Wilt u uw voertuig weer APK laten keuren dan mag u wel voor de keuring naar het APK-keuringsstation toe rijden. U moet wel de kortste route volgen. Het is verstandig om uw verzekeringsmaatschappij dan ook in te lichten.

Ik heb een klassieker. Moet mijn auto nog gekeurd worden?

Dit is afhankelijk van de leeftijd van het voertuig. Voertuigen van 30 jaar en ouder moeten iedere twee jaar gekeurd worden. Voertuigen van 50 jaar of ouder hoeven niet meer gekeurd te worden.

Mijn auto is afgekeurd. Mag ik nu nog rijden?

Nee, u mag niet rijden met een voertuig welke niet aan de permanente eisen voldoet. Ook als de auto nog niet afgekeurd is, maar wel gebreken vertoond mag u met dit voertuig niet op de openbare weg rijden.

Ben ik verzekerd als ik met mijn auto ga rijden zonder geldige APK?

Om te beginnen is het niet verstandig en ook niet toegestaan om met een voertuig te rijden zonder geldige APK. Afhankelijk van de algemene voorwaarden kan een verzekeringsmaatschappij weigeren uit te keren bij een schade.